maandag 26 juli 2010

Souvenir nachtmerries


"Nee, je hoeft echt niets voor ons mee te nemen." "Geef je geld toch lekker aan iets leuks uit." "Ben je mal, als jullie het maar leuk hebben." Wat we ook zeggen, het weerhoudt onze familie en vrienden er niet van ons onaangenaam te verrassen met souvenirs waar je netvlies spontaan van breekt. In onze top 1o:

1. Fotolijstjes met schelpen
2. Gekleurd zand
3. Je naam op een rijstkorrel in een ketting
4. Likeurtjes met een hele peer of abrikoos erin
5. Shirts van Diezel, Levies, LaCrock, Tommy Hilfinger, Guchi
6. Mini-Eiffeltoren
7. Sneeuw schuddebollen (hoe noem je dat eigenlijk)
8. Opwindbare klederdracht poppetjes
9. 'My parents went to Urk and all i got was this lousy t-shirt' -shirts
10. Beschilderde bordjes

1 opmerking:

  1. Een betere top 10 had ik zelf niet samen kunnen stellen, chapeua, chapeau.
    De nasleep daarentegen is mogelijk nog vervelender:(Maawat nu volgt zeggen we natuurlijk niet)
    1. Na drie maanden, och watleuk, je hebt het fotolijstje nog en wat een leuke foto d,rin.
    ( Ja klopt, we hebben ons alleen een halve hernia moeten zoeken om dit verdomde ding weer boven water te krijgen en ach de libelle staat tegenwoordig vol met leuke foto,s)
    2. Zo jammer, het flesje was gevallen, ja de kat he. (Waarschijnlijk krijg je van de volgende vakantie 2 flesjes van hetzelfde Z&*kzand. Dus niet echt een win, win situatie.
    3. Daar heeft niemand het meer over. (Het kado is sowieso te lullig dat de gever daar toch niet aan herinnerd wil worden)
    4. Op!
    5. Ja, die ligt in de auto, is een heerlijk shirt. (Op die verborgen plek in iedere auto, tussen de autowas en de velgenreiniger.
    6. De afdruk hiervan kun je nog terugvinden in het parket of vloerbedekking, want door de vorm zijn het uitstekende deurdrangers.
    7. Dit heten sneeuwschuddebollen, met waarschijnlijk de Taj Mahal derin, waar het f(*&%ing nog nooit gesneeuwd heeft.
    8. Zie 1, zelfde hernia, maar ergens anders gevonden.
    9. Zie 5, andere auto, zelfde plek.
    10.Nee, ik heb hem nog, je weet toch dat ik alles bewaar, kijk hier is tie. Antw. Nou, daar zijn wij nog nooit geweest, "oeps ".
    Nee, het ultime souvenier is een fles plaatselijk gestookte drank uit het land van herkomst. Op vakantie best te doen bij zo,n 32 graden schaduw maar op een kouwe septemberavond niet weg te pruimen. Ja, maar jullie houden toch zo van rode wijn, nou deze was best goedkoop een 10 literkarton voor maar 2 euro, we dachten dat is nou net wat voor jullie. O, ja natuurlijk we blijven Hollanders he, veel voor weinig.

    BeantwoordenVerwijderen